Комплект с инструменти

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

“Комплектът с инструменти е нещо изключително важно и не трябва да бъде пренебрегвано! Апелирам към хората, които си мислят, че не са майстори и нищо не могат да направят с тези неща, също да си ги носят. Ако оригиналния комплект инструменти ви липсва – проверете какво съдържа и си ги набавете. Винаги ще ви потрябва една отвертка или клещи за нещо покрай мотора или покрай мотора на някой ваш приятел, който също не носи инструменти, “защото не разбира”.

Оригиналния комплект инструменти:

Започвам с него, защото това е абсолютния минимум, който трябва да присъства винаги в мотора. Той е напълно достатъчен за обслужване, поддръжка на мотора и дори бърз ремонт при полеви условия. И пак казвам – носете го дори и да не разбирате предназначението на някой инструмент.
Инструментите се съхраняват в черен калъф под седалката.

По-долу е списъка с инструменти от оригиналния комплект на Suzuki V-strom 1000 и 650.

Допълнителен комплект инструменти:

          Допълнителни инструменти и материали също са нужни, но тук вече нещата се определят от фактори като технически познания, градско или извънградско каране и преходи и маршрути. Според целите могат да се носят различни неща, които в определен момент биха били нужни, НО тук идва сериозната опасност от презапасяване с инструменти. Например, на никого не му е нужно да си носи целия комплект гедоре с големите тресчотки + тръбния ключ + големи клещи. Надявам се не ги носите! 

          Препоръчвам през определено време да си правите ревизия на инструментите, които носите. Казвам го от личен опит, защото дори в момента на писане на този текст осъзнавам, че трябва да го направя поради причината, че имам дублирани инструменти. Набавяйте си винаги качествени инструменти, по-възможност chrome-vanadium, защото точно когато ви потрябват, няма да искате да са от най-евтините и меки китайски.

          По-долу е моят списък с инструменти и материали, които нося винаги:

          От моя списък бих препоръчал на всички да си носят – бушони, свински опашки, тел и може би силиконова пръчка. Не заемат място, събират се в калъфа на оригиналните инструменти, а могат да се използват за различни неща – буквално според фантазията!

Искаш да прочетеш повече ?

ScottOiler

Какво представлява ? Какво представлява ScottOiler? Думата “ScottOiler” e станала нарицателно за автоматична смазваща система за верига. Разбира се, това е само една марка, а

Прочети повече »

Обслужване на верига

Обслужване и натягане на “Поддръжката на мотоциклетната верига има две измерения – при ръчно обслужване посредством спрей за верига или при почистване и смазване от

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.