Модул за добре светещи фарове

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

Какъв е проблема с фаровете ?

          Следствие на години работа в различни метеорологични условия,  ефективността на електрическата система на мотора намалява и това най-силно и явно се отразява на големите консуматори като фарове и подгреви на ръкохватки. Това се получава от слаби връзки следствие на нагар по копчета и ключове, куплунзи, свързващи букси, или от умора на материала в тях.

          Електрическата система на тези мотори работи в диапазона 12-14 волта, съответно се очаква този волтаж да достига до всички консуматори. При подобен проблем в мотора, волтажа достигащ до фаровете е по-нисък от очакваното с около 3-4-5 волта, което води до много слабо светещи или много жълтеещи фарове. Това означава слаба видимост в тъмната част от денонощието за моториста. Преди да монтирам такъв модул за фарове, карането по тъмно не беше особено приятно, защото зрението ми беше под постоянно напрежение. След монтажа му карането вечер стана удоволствие.

          При Suzuki V-strom са документирани няколко проблема, свързани с електрическата система, като се проявяват различно, без определена закономерност. Те са следните:

Какво представлява този модул за фарове и как работи?

          Модула за фарове не е някаква сложно работеща система. Модула представлява кабели с голямо сечение, захранващи фаровете директно от акумулатора, управляващи се от релета. Този модул дублира оригиналната електрическа инсталация на мотора, без да променя по никакъв начин функционалността ѝ. Модула за фарове единствено взима сигнал от инсталацията на мотора, което означава, че фаровете продължават да функционират по същият начин, но вече с пълния си капацитет. Силно се облекчава работата на електрическите компоненти по мотора и силно се понижава възможността за отказ или дефектиране на някой от тях.

При кои мотори се проявява този проблем с електрическата система ?

         По-слабата и проблемна работа на електрическата система е често срещана при много мотори. Получава се след  години експлоатация и съответно умора на материала, каране в различни метеорологични условия и влиянието на студ, горещина и най-вече вода. Проблема се проявява и при двата модела V-strom.

Предлага ли се готов модул и къде може да се намери?

          Готов модул за фарове можете да намерите в моят магазин. Той е изработен спрямо спецификите на V-strom, което означава, че е готов за монтаж, без нужда от някаква корекция или преправяне. Този комплект е силно преоразмерен,презастрахован и усилен, което от своя страна постига загуба на напрежение от максимум 0.2 волта на двата фара. След монтажа му, напрежението/тока за фаровете вече не преминава през оригиналната инсталация, а през него.

          Подходящ е и за двата В-строма DL1000 и DL650, които са с две крушки H4 във фаровете.

          След монтажа на подобен модул, карането в тъмната част на денонощието става удоволствие. Притеснението, че трябва да се кара по тъмно изчезва, а очите и зрението не се напрягат. След монтажа му, аз лично нямам нужда от използване на допълнителни светлини. Включвам ги единствено при бавно каране по остри завои, за по-широко осветено петно и по-добро осветяване в завоя. Срам – не срам, в момента фаровете на мотора ми светят забележимо по-силно от тези на колата ми.

Искаш да прочетеш повече ?

TRE модул

за Suzuki DL1000 Знаеш какво е TRE модул и искаш директно да закупиш такъв? Разбира се, няма да ти губя времето! Какво е TRE модул,

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.