Индикиращи модули

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

           Това са устройствата, които дават полезна информация. Най-често срещаните и използвани са волтметър и датчик за скорости. При турсистическите мотори волтметъра е нещо важно,имайки предвид допълнителните консуматори.

Волтметър

         Волтметъра не е “поредната гъзария” на мотора, а устройство, което всеки турист трябва да има. Този тип мотоциклети обикновено се надграждат с допълнителни консуматори на ток като отопляеми ръкохватки, отопляема екипировка, допълнителни светлини, зарядни, аларма. По този начин значително се натоварва електрическата система и акумулатора. Чрез волтметър на видно място може постоянно да се следи състоянието на системата. В покой  волтметъра ще покаже състоянието на акумулатора, съответно какъв волтаж поддържа, а при запалено състояние според режимите на работа – волтажа, с който се зарежда акумулатора. Тези данни са напълно достатъчни, за да сме спокойни при използване на допълнителните консуматори.

          Предвид често срещаните разместени магнити на магнет и болното място на много мотори – реле-регулатора на напрежение, силно препоръчително е присъствието на волтметър и на таблото на V-strom.

         При избор на волтметър, вземете водоустойчив , с форма подходяща за монтаж на удобно място на таблото. Предлагат се в различни цветове на индикацията, та има избор според предпочитанията.

         Водоусточив волтметър можете да намерите в електронния магазин, в горния десен ъгъл.

Датчик скорости

         Датчика за скорости далеч не е задължително устройство, а е по-скоро в графата “гъзарийки”. Разбира се, придава известно удобство, ако го имате и наблюдавате. При Suzuki  монтажа е лесен – посредством букса и свързване към  диагностичната букса на мотора. Не се нуждаят от обучение или други специфични операции.

          Внимание! Ако имате монтиран TRE модул, скоростният индикатор, който се включва към диагностичната букса на мотора, не работи коректно и визуализира грешна информация.

         Сензора за скорости става нужен и се осъзнава липсата му при монтажа на TRE модула на V-strom. Причината за това е на първо място, защото мотора започва толкова плавно и добре да издърпва на всички скорости, че се губи представата за избраната скорост, а другата причина е, че светлинната индикация за 6-та скорост изчезва.

Искаш да прочетеш повече ?

Гуми и ремонт

Състояние и ремонт на спукани Състояние на гуми “Тази страница ще бъде кратка, поради причината че на гумите се следи един параметър и това е

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.