Захранващи изводи за външни устройства

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

“На туристически мотор е не препоръчително, а направо задължително наличието на захранване за външни устройства като навигация, телефон или дори камера. Тук се подхожда индивидуално и всеки трябва да прецени за себе си какъв изход за захранване иска. Това се определя от устройствата, които ще се захранват,съответно има и няколко вида изхода и всеки си има свои плюсове и минути:

Гнездо за запалка

          Гнездото за запалка предлага използване на доста различни устройства – всички предназначени за използване в автомобил. Това е и най-големият му плюс, въпреки че на един мотор основно ще се захранва навигация или телефон. С плюса вървят и минусите като:

  • не е влагоизолиран и има голяма възможност от проникване на вода в него, трудно може да се изолира;
  • връзката между гнездото и щепсела не е най-сигурната,т.е заряда на устройствата може да прекъсва;
  • изисква използване на оригинални зарядни или използване на допълнителни преходници от запалка към USB изход;
  • обикновено оригиналните зарядни са с доста дълги кабели, които няма как да се скрият и подредят около кормилото/таблото на мотора;

USB изход

         USB изхода е по-популярен изход на захранване. Добър избор е предвид това, че всички съвременни устройства поддържат зареждане на 5 волта през USB. Основният минус на този изход е , че връзката между USB гнездото и USB кабела не е най-здравата и следствие на дълго използване и умора на материала  е възможно захранването да прекъсва. Този изход също не е добре влагоизолиран когато е в употреба. За сметка на това има доста плюсове:

  • обикновено едно захранващо устройство е с два USB изхода, т.е могат да се зареждат едновременно две устройства;
  • нужно е да се носят само кабели за устройствата, а не и преобразуватели на напрежението;
  • с подходящи по дължина кабели се постига прибрано табло, без нищо стърчащо;

Преобразувател с USB кабел

          Преобразувател с USB кабел е последният избор за захранване. Представлява влагоизолирана кутия, в която се намира електрониката – преобразувателя и дълъг кабел, който завършва с USB накрайник, който се избира според устройството, което ще се захранва – Mini USB/ Micro USB. Монтира се около акумулатора и на таблото стои единствено кабела за зареждане. Този вариант е изключително подходящ, ако ще се захранва само едно конкретно устройство. Ако устройството е навигация, избираме такъв преобразувател с Mini usb кабел, защото обикновено от такива се захранват.  Най-големият му плюс е, че е добре водоустойчиво. Основният му минус е, че може да захранва само едно устройство и то с избирания вход.

Какво избрах аз ?

          Моят избор всъщност е комбинация от две устройства – USB изход и преобразувател с USB кабел. Избрах USB изхода, защото всички устройства, които биха ми се наложили да зареждам покрай мотора, се зареждат посредством USB – телефони, камери, навигации, разговорни устройства. Чрез него дори в движение си захранвам камерата, която е закачена някъде по мен. Преобразувателя го използвам единствено за захранване на навигация и така съм намалил до минимум възможността от намокряне на захранващия извод и съм намалил възможните точки, в които може да се получи лоша и непостоянна връзка.

Искаш да прочетеш повече ?

Характерни черти

Характерни черти на Личните ми впечатления “Тук искам накратко да споделя вижданията си относно мотора, защо съм го избрал, какво ми е направило впечатление, предимства

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.