Search

Какво представлява Scottoiler ?

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

Какво представлява ScottOiler?

Думата “ScottOiler” e станала нарицателно за автоматична смазваща система за верига. Разбира се, това е само една марка, а има и много други производители на подобни системи, като принципа им на действие е аналогичен. Основната идея на тези система е веригата да е винаги омаслена, а следствие на това и почистена,а това да се случва по време на движение, без намеса от страна на моториста.

Структурата на тези системи е сходна и представляват резервоар за течност с регулиращ кран, маркуч, който пренася течността до веригата и игла, която я насочва върху нея. Най-често системите се активират посредством вакум от двигателя, но има и комплектации, работещи с електрическо управление.

ScottOiler модели:

          Като пионер в тази област,  ScottOiler предлагат няколко модела системи, два вида течности и много аксесоари и резервни части за тях. Макар че не е евтино удоволствие, марката се предлага на българския пазар. 

Описвам накратко трите вида модела, които се предлагат към момента.

          Моят е първия модел – vSystem, който се нуждае от една идея повече внимание в сравнение с останалите, но въпреки това съм много доволен. Личното ми мнение е, че е силно препоръчителна модификация за мотора, независимо дали се кара основно в града или извън него, а ако се кара основно извън града си е направо задължително. Основните плюсове на ScottOiler системата са:

          При мен е добавен и допълнителен аксесоар към тази система – Magnum HCR, което е допълнителен резервоар към основният. Така максималният пробег, който може да се измине с двете системи, става около 16 000 километра. Предвиден е за монтаж зад регистрационният номер, което изисква по-стабилна опашка. Зарежда се по аналогичен начин на основния резервоар.

Искаш да прочетеш повече ?

Характерни черти

Характерни черти на Личните ми впечатления “Тук искам накратко да споделя вижданията си относно мотора, защо съм го избрал, какво ми е направило впечатление, предимства

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.