Смяна на течност съединител

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

“Suzuki V-strom DL1000 е оборудван с хидравличен съединител, докато DL650 е с жило, съответно не се обслужва. Системата е идентична с тази на спирачната система – отново на кормилото присъства резервоар с помпа, маркуч и долна помпа, която избутва лоста на съединителя в двигателя. Течността, която се използва в тази система е същата като при спирачните системи – хидравлична течност DOT 4. Сменя се на всеки 2 години или ако поради някаква причина течността е намаляла.

Нужните инструменти са:

Как се сменя течността на съединителя?

Прозорче за следене нивото на спирачната течност на предните спирачки.

          Целият процес е 1:1 със смяната на спирачна течност. Посредством кръстата отвертка се развиват болтчетата от капачето на резервоара над съединителя. Гуменият маншон  се повдига леко и се оставя настрани. Долива се течност до ръба на казанчето.

          Долната помпа на съединителя се намира пред капака на предният зъбак. Познава се по дебелия хидравличен маркуч, който влиза в нея. Шлауха се монтира върху пробката за обезвъздушаване, а другият край се пуска в съда, който ще събира старата течност.

Обезвъздушаване на хидравличен съединител.
Долна помпа на съединител.

          Съединителя се стиска, в това време се отвива пробката и когато налягането в съединителя отпусне – пробката се завива. Проверява се и се долива течност в казанчето. Процеса се повтаря до момента в който не потече чиста, бистра, нова течност.

          След като се стигне до новата течност, следва обезвъздушаване. Лоста на съединителя се припомпва три пъти и се задържа, пробката се развива съвсем леко, на четвърт оборот. Тази процедура се повтаря до момента, в който спрат да излизат балончета въздух.

След това пробката се стяга, премахва се шлауфката, долива се течност до средата на прозорчето на казанчето, връща се гуменият маншон и се затваря с капачето.

Искаш да прочетеш повече ?

Масур на газта

Масур на Какво ще откриете в тази секция ? “Масура за газта управлява дроселовите клапи посредством две жила. Поради различни причини те могат да се

Прочети повече »

Охлаждаща течност

Източване, смяна и обслужване на “Охлаждащата течност или антифриза, подобно на спирачната течност, следва да се сменя на всеки две години. При тези течности не

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.