Диагностика на горивен филтър

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

Като резултат от годините работа и пробега на мотора, горивният филтър достига своя капацитет и съответно  намалява своята пропускливост,а това не е никак учудващо – все пак това е консуматив и следва да бъде сменян. Производителят е описал начин на диагностика на този елемент. Има обаче два малко по-специфични момента в този консуматив. Първият е, че се намира в кошницата на горивната помпа, която е в резервоара. Следователно за смяната му трябва да се свали резервоара, а след това и да се свали тази кошница. Второто по-специфично нещо е цената му – около 250 долара, без доставката.

          В документацията на мотора не е определен период на смяна или изминати километри. Сменя се, ако при диагностиката не достигне определеното количество гориво.

          Ето я и успокоителната част. Известен е метод за байпас на оригиналния филтър и монтаж на външен, което драстично намалява разходите за този консуматив. Така дори и оригиналният филтър да е задръстен, той няма да е определящ, защото ще се заобикаля, няма да намалява дебита на гориво и ще се използва новомонтирания външен, който ще се намира под резервоара. Когато стигна до този момент, ще го опиша подробно тук. Ако ви е интересно – тук можете да видите какво представлява той.

Нужни инструменти за диагностиката:

Как се осъществява диагностиката на горивния филтър ?

          За осъществяване на диагностиката е нужно единствено да се повдигне резервоара. Тук можете да разберете как.

Тест дебит на горивен филтър на Suzuki.

          Отляво, по посока на движение, в задния край на резервоара, се вижда свързващ куплунг с маркуч. Сваля се чрез минусова отвертка, като се избутват щифтовете. На негово място се нанизва шлауха, а другият му край се пуска в мерителният съд. Това е възможно да се осъществи и без шлаух, но рискувате да се полеете с бензин. Както се вижда на снимката, аз си рискувах 🙂

          В това състояние на постановката се подава на контакт – три последователни пъти, като винаги се изчаква до момента, в който горивната помпа спира да изпомпва. След проверката, в мерителния съд трябва да има минимум 300-350мл бензин. Ако количеството е по-малко, означава че горивната помпа, цедката преди помпата или горивният филтър са запушени. Обикновено горивния филтър е за смяна, а цедката преди помпата за почистване.

Искаш да прочетеш повече ?

Модул за фарове

Модул за Какъв е проблема с фаровете ?           Следствие на години работа в различни метеорологични условия,  ефективността на електрическата система

Прочети повече »

Масур на газта

Масур на Какво ще откриете в тази секция ? “Масура за газта управлява дроселовите клапи посредством две жила. Поради различни причини те могат да се

Прочети повече »

Индикиращи модули

           Това са устройствата, които дават полезна информация. Най-често срещаните и използвани са волтметър и датчик за скорости. При турсистическите мотори

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.