Диагностика на

Съдържание на страницата

Сподели с приятел:

“Разлепването и разместването на магнитите от магнета на Suzuki V-strom 1000 е нещо често срещано и дискутирано. Дали в следствие на вибрации или фабричен дефект, забелязва се в модела, независимо от годината на производство. Симптомите са незареждане, променливо, непостоянно или слабо зареждане на генератора.

Нужните инструменти са:

  • Ключ или гедоре с камък 8мм;
  • Минусова отвертка;

Как се проверяват магнитите?

Сваляне на ляв капак на двигател, за диагностика на магнет.

           Диагностиката се прави на източено масло от двигателя, поради причината, че трябва да се свали левият му капак, в който циркулира масло. За целта най-подходящия момент за диагностика е при смяна на маслото.

         Всички болтове от капака се развиват равномерно с ключа (тук определено ще ви е по-лесно с гедоре и камък 8мм). Леко, и ако е нужно, с права отвертка се разтваря капака от двигателя като се внимава да не се скъса гарнитурата. Помпата на съединителя не е нужно да се сваля.

          След като се свали капака се наблюдават магнитите. Трябва да са равномерно разпределени, на еднакво отстояние един от друг и да няма видими дефекти в тях или в лепилото около тях. При свален капак може да се огледа и самият статор за скъсани, прегорели или разрушени намотки.

Разместване на магнити от магнет на DL1000.

          Ако има разместени магнити следва да се отремонтират, но за тази  процедура ще пиша в друг раздел, а при дефект в статора се сменя с нов или се пренавива наличния.

Искаш да прочетеш повече ?

Смяна на кормило

          Смяната на кормилото е популярна модификация сред собствениците на V-strom. Конфигурацията изцяло зависи от човека,  каращ мотора и по-точно неговото

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

error: Съдържанието е защитено!

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.