Интервали на обслужване

Когато сам искаш да поддържаш мотора си, непременно ще стигнеш до момента със запитването – кое, кога трябва да се сменя.

Тук ще намериш преведената от мен таблица с интервалите на обслужване на Suzuki DL1000 2002-2013 година. До нея е легендата за таблицата.

Легенда:

  • Пр – Проверка и почистване, настройка, замяна или смазване при нужда
  • См – Смяна
  • Зат – Затягане

За да те улесня – поставям линк, от който можеш да изтеглиш изображението и да го принтираш, за да ти стои в гаража или винаги под ръка :).

Бележка 1: Двигателното масло се сменя на 6 000км като препоръчвам заедно с него да е сменя и маслен филтър.

Бележка 2: Въздушния филтър по предписание се сменя на 18 000км, но аз го сменям заедно с маслото и винаги е бил доста мръсен, но аз карам доста градско. Ако караш основно извънградско – предполагам на 12 000км ще е добре да се сменя.

Бележка 2.1: V-strom DL1000 е чувствителен от гледна точка на горивна смес, aftermarket ауспуси и въздушни филтри. Ако караш със спортни ауспуси – препоръчвам да сменяш филтъра заедно с маслото. Стандартният хартиен филтър е достатъчно добър.

Бележка 3: Горивни свещи се сменят на 12 000км.

Бележка 4: Антифриза се сменя на 2 години, но сменяш ли свещи, неизбежно ще свалиш водния радиатор, което най-малкото означава източване на антифриза и подновяването му.

Бележка 5: Гумените маркучи се препоръчва да се сменят на 4 години. Силно те съветвам да смениш свойте спирачни маркучи с тефлонови спирачни маркучи с оплетка.

Бележка 6: Препоръчвам ти също така при зимната подготовка на мотора или веднъж на сезон да правиш синхрон на инжекционните тела.

Искаш да прочетеш повече ?

Обслужване на верига

Обслужване и натягане на “Поддръжката на мотоциклетната верига има две измерения – при ръчно обслужване посредством спрей за верига или при почистване и смазване от

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.