Обслужване на ScottOiler

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

Как поддържам веригата си при наличие на ScottOiler система ?

“При наличие на подобна автоматична система за смазване не е нужна регулярна поддръжка. Аз лично почиствам веригата на мотора си 1-2 пъти през годината и то преди планирано дълго каране, а когато го правя е по-скоро за лично успокоение, а не защото е имало нужда. Резервоарчето на системата проверявам преди всяко излизане извън града, за да съм сигурен, че няма да карам със суха верига. Старая се никога да не остава празно. Обикновено течността в резервоара е достатъчна за около 3000 км пробег на мотора.

Как се настройва ?

          Автоматичната система за смазване е сравнително проста и има една настройка – дебит на смазващата течност. В горната част на резервоара има въртящ се кран, който усилва или намаля дебита на течността. Основната препоръка от производителя е на 1 минута да капе 1 капка течност от инжектора върху веригата. За да се тества и настрои системата следва да се запали мотора и посредством телефон или часовник да се отброи времето между две капки. Съответно крана се завърта за усилване или намаляне – на него е означена посоката. При каране през различни сезони и температури на въздуха следва да се проверява и донастройва системата за максимално коректна работа. Причината за това е, че течността става по-рядка в по-високи градуси и по-гъста при по-ниски градуси.

Настройка дебит на Scottoiler.

Как се зарежда системата ?

Зареждане резервоар на Scottoiler.

          При нужда от зареждане се дръпва настрани черният гумен маншон и през отвора се долива течност. Гуменият елемент е един и от горната му страна влиза маркуч, та няма как да се обърка.

          Тубичките, в които се продава течността за смазване, са приспособени за лесно зареждане на системата. След като е зареден резервоара, гумения маншон се връща обратно.

Течностите са два вида според околната температура:

Искаш да прочетеш повече ?

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.