Масур на

Съдържание на страницата

Сподели с приятел:

Какво ще откриете в тази секция ?

“Масура за газта управлява дроселовите клапи посредством две жила. Поради различни причини те могат да се отпуснат, отхлабят или просто до момента да не са били настройвани. За коректна работа на масура и адекватна реакция на дроселовите тела, свободният празен ход на масура трябва да е в рамките на 2.0-4.0мм. Проверката не е нужно да е строго регулярна, но е добре да се извършва веднъж в сезона.

Нужни инструменти:

  • Шублер;
  • Хартиено тиксо;
  • Ножица;

Как се проверява свободния ход на масура ?

Докато масура е в крайно затворено положение, взима се хартиеното тиксо, отрязват се две еднакви парчета. Едното се залепва на гумената дръжка на масура – подвижната част, а другото на конзолата на масура – неподвижната част, едно срещу друго. Важно е или да си направим линия върху двете части тиксо посредством маркер/химикал, или да залепим двете парчета абсолютно едно срещу друго, за да може да се вземе някой от краищата за отправна точка. Леко, без да се прилага усилие, се завърта масура, докато се усети напрежението на дроселовите клапи. В този момент чрез шублера се мери разстоянието между линията на масура и линията на конзолата. Ако разстоянието е повече или по-малко от предписаното, следва да се настрои.

Искаш да прочетеш повече ?

Характерни черти

Характерни черти на Личните ми впечатления “Тук искам накратко да споделя вижданията си относно мотора, защо съм го избрал, какво ми е направило впечатление, предимства

Прочети повече »

Смяна на кормило

          Смяната на кормилото е популярна модификация сред собствениците на V-strom. Конфигурацията изцяло зависи от човека,  каращ мотора и по-точно неговото

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

error: Съдържанието е защитено!

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.