Масур на газта

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

Какво ще откриете в тази секция ?

“Масура за газта управлява дроселовите клапи посредством две жила. Поради различни причини те могат да се отпуснат, отхлабят или просто до момента да не са били настройвани. За коректна работа на масура и адекватна реакция на дроселовите тела, свободният празен ход на масура трябва да е в рамките на 2.0-4.0мм. Проверката не е нужно да е строго регулярна, но е добре да се извършва веднъж в сезона.

Нужни инструменти:

Как се проверява свободния ход на масура ?

Докато масура е в крайно затворено положение, взима се хартиеното тиксо, отрязват се две еднакви парчета. Едното се залепва на гумената дръжка на масура – подвижната част, а другото на конзолата на масура – неподвижната част, едно срещу друго. Важно е или да си направим линия върху двете части тиксо посредством маркер/химикал, или да залепим двете парчета абсолютно едно срещу друго, за да може да се вземе някой от краищата за отправна точка. Леко, без да се прилага усилие, се завърта масура, докато се усети напрежението на дроселовите клапи. В този момент чрез шублера се мери разстоянието между линията на масура и линията на конзолата. Ако разстоянието е повече или по-малко от предписаното, следва да се настрои.

Искаш да прочетеш повече ?

Външен горивен филтър

Как се монтира външен “Дали като превантивна мярка или защото диагностиката е показала лоши резултати, оригиналният горивен филтър следва да бъде сменен или да бъде

Прочети повече »

Обслужване на ScottOiler

Обслужване на Как поддържам веригата си при наличие на ScottOiler система ? “При наличие на подобна автоматична система за смазване не е нужна регулярна поддръжка.

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.