Масур на газта

Съдържание

Харесай и сподели 🙂

Какво ще откриете в тази секция ?

“Масура за газта управлява дроселовите клапи посредством две жила. Поради различни причини те могат да се отпуснат, отхлабят или просто до момента да не са били настройвани. За коректна работа на масура и адекватна реакция на дроселовите тела, свободният празен ход на масура трябва да е в рамките на 2.0-4.0мм. Проверката не е нужно да е строго регулярна, но е добре да се извършва веднъж в сезона.

Нужни инструменти:

Как се проверява свободния ход на масура ?

Докато масура е в крайно затворено положение, взима се хартиеното тиксо, отрязват се две еднакви парчета. Едното се залепва на гумената дръжка на масура – подвижната част, а другото на конзолата на масура – неподвижната част, едно срещу друго. Важно е или да си направим линия върху двете части тиксо посредством маркер/химикал, или да залепим двете парчета абсолютно едно срещу друго, за да може да се вземе някой от краищата за отправна точка. Леко, без да се прилага усилие, се завърта масура, докато се усети напрежението на дроселовите клапи. В този момент чрез шублера се мери разстоянието между линията на масура и линията на конзолата. Ако разстоянието е повече или по-малко от предписаното, следва да се настрои.

Искаш да прочетеш повече ?

Обслужване на верига

Обслужване и натягане на “Поддръжката на мотоциклетната верига има две измерения – при ръчно обслужване посредством спрей за верига или при почистване и смазване от

Прочети повече »

TRE модул

за Suzuki DL1000 Знаеш какво е TRE модул и искаш директно да закупиш такъв? Разбира се, няма да ти губя времето! Какво е TRE модул,

Прочети повече »

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.