TRE модул

TRE модул, елеминиращ ограничителя на Suzuki V-strom 1000. С този модул, мотора използва винаги пълната си мощност.

40.00лв.

Description

Какво е TRE модул, как действа и нужен ли е ?

Suzuki V-strom DL1000 е фабрично ограничен във всички предавки, с изключение на 4-та скорост. Така се постига максимална плавност при ускорение и ограничение в максималната скорост на мотора. Всяка скорост е ограничена с различен процент, съответно разликата между тях е около 10-15 конски сили, а единствено 4-та скорост разполага с всичките коне на двигателя.
Ролята на TRE модула е да заблуди компютъра на мотора, че винаги той винаги е на 4-та скорост. Така двигателя и инжекционната система работят в неограничен режим, в който са готови да отдадат цялата си мощност след подаване на газ. Разбира се, неутралната скорост работи по старому.
Suzuki V-strom разбира се не е състезателен мотор, но е доста приятно да усетиш мощността на 1000 кубиковия двигател в завой.

Как реално рефлектира TRE модула върху мотора:

  • двигателят работи по-плавно и равномерно в ниски обороти 2 000rpm – 3 500rpm;
  • започва да изтегля още от 1800rpm, без да глъхне или да се замисля;
  • моторът реагира по-бързо при подаване на газ и става по-динамичен още от ниски обороти;
  • моторът използва пълната си мощност на 5-та и 6-та скорост (няма го замислянето и бавното ускорение), което го прави по-удобен и приятен за извънградско каране. 6-та скорост става по-използваема, изпреварванията са по-лесни дори и без сваляне на скорост;
  • моторът става по-динамичен на 1-ва и 2-ра скорост;
  • слагам това на последно място, защото не е основна цел, но все пак някои от вас може да се интересуват – позволява да се развие максималната скорост на двигателя, НО е силно препоръчително използването на кормилен демпфер, тъй като над 200км/ч се влошава стабилността (в чужди форуми намирам следните стойности – без ограничителя максималната скорост е 200км/ч, с ограничителя – около 230км/ч);

Този модул има един единствен недостатък и той е, че след поставянето му, индикацията за 6-та скорост спира да работи.

За кои модели V-strom е подходящ:

Този модул е подходящ за монтаж на всички Suzuki V-strom 1000 кубика, с производство от 2002 до 2012. DL650 не е ограничен, съответно този модул там не е приложим. Според широкото интернет пространство DL1000, произведен за американският пазар не е ограничен, съответно отново модула не е приложим там.

Additional information

Weight 0.200 kg
Dimensions 20 × 5 × 5 cm

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “TRE модул”

Your email address will not be published.

Харесай и сподели:

Арт. номер: 1001 Категория: Тагове: , ,

          AlexsVstrom.com е българският портал на Suzuki V-strom, в който ще намерите всичко за него – информация, съвети, аксесоари.

Свържи се с мен

А ти разбра ли за новите ръчно направени мото аксесоари?

Единична стойка за каска

Без Дървена основа

Единична стойка за каска

С Дървена основа

Двойна стойка за каски

С Дървена основа

Мото Термометър

Мото Часовник

Този сайт използва бисквитки -"cookies". Те водят до по-добро представяне на сайта и осигуряват по-приятно лично преживяване, докато го разглеждате.